donderdag 26 juli 2012

Je bruine kleurtje langer behouden

Ken je dat ? Je bent op vakantie geweest, je bent lekker bruin geworden en wanneer je weer thuis bent gaat je kleurtje heel snel weer weg. Ik heb dat wel altijd, daarom geef ik jullie tips over hoe je zo lang mogelijk bruin kan blijven.


Scrubben
Bereid je huid goed voor. Scrub je hele lichaam voordat je op vakantie gaat. Hiermee haal je de dode huidcellen weg waardoor de kleur dieper doordringt in je huid. Je begint dus met een hele 'nieuwe' huid daardoor gaat het bruine er veel minder snel vanaf.

Drink veel water
Het is erg belangrijk om veel water te drinken. Dit verbeter niet alleen de doorbloeding van je huid, het zorgt er ook voor dat je huidcellen minder snel afsterven.

Voeding
Eet veel fruit en groente, dit is belangrijk voor een gezonde huid. Probeer vooral producten te eten met Bèta-caroteen. Bèta-caroteen is een sterke antioxidant die de veroudering van je (huid)cellen door een teveel aan zon tegen gaat. Je vind Bèta-caroteen met name in wortels, kool en broccoli.


Huid hydrateren 
Het is vooral belangrijk dat je de huid voldoende hydrateerd. Hierdoor droogt je huid niet uit en blijft je huid langer bruin. Gebruik voor het zonnen altijd een zonnebrand creme ookal verbrand je niet snel, neem dan een zonnebrand creme met lage factor. Gebruik na het zonnen altijd een aftersun. Doe je deze twee dingen niet, dan word je bruine kleurtje veel minder mooi. Je huid word dan erg droog, je huidcellen sterven sneller af en daardoor kan je gaan vervellen, dan gaat je bruine kleurtje erg snel weg. Als je huid gehydrateert is behoud je de bruine kleur veel langer.


Vermijdt in bad gaan
Het is erg lekker om lang in bad te gaan liggen maar, dit is erg slecht voor het behouden van je kleur. Van lang in bad liggen droogt je huid uit, neem daarom altijd een (niet te warme) douche. Smeer je meteen na het douchen in met een aftersun of een bodylotion/bodybutter om je huid te hydrateren.

Bruine kleur behouden
Ook al doe je de bovenstaande dingen na een tijdje vervaagt de bruine kleur toch (maar veel minder snel). Je kunt je bruine kleurtje behouden door 1x in de maand naar de zonnebank te gaan. Ook als je onder de zonnebank gaat moet je je huid goed hydrateren voor en na het zonnen. Gebruik een speciale zonnebank lotion die je huid hydrateert en gebruik daarna een aftersun. Ook kan je je een paar keer in de week insmeren met zelfbruiner.


Ik hoop dat jullie met deze tips zo lang mogelijk van jullie bruine kleurtje kunnen genieten!

xx8 opmerkingen :

 1. Goede tips, al zou ik persoonlijk niet zo snel onder de zonnebank gaan ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. handige tips, alleen ben ik zelf niet zo van de zonnebank

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hele goede tips! Ga ik zo gebruik van maken, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goede tips!
  we gaan je volgen met bloglovin' hopelijk kom je ook eens bij ons langs!
  http://curls-and-bags.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Echt goeie tips! Zelf scrub ik altijd voor dat ik in de zon ga! En het werkt prima voor mij!

  hihi, ik vind het laatste plaatje echt leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super handige tips, alleen mag ik nog niet onder de zonnebank :( maar de rest is wel handig :) ik ga de tips zeker gebruiken ;) xx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat scrubben is een goede tip! Ga ik zeker doen voordat ik naar Griekenland ga, heel handig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. haha komt dat mooi uit ik ga over 2 weken weg, dus ga ik me eerst ff flink schrubben.
  maar ik ben alleen niet gek op water, maar ja zal ikmaar water gaan drinken om bruin te blijven


  Leuke tips

  BeantwoordenVerwijderen