vrijdag 25 januari 2013

Haarmasker recepten


Door dit koude weer krijgen we altijd erg droog en beschadigd haar.
Daarom heb ik voor jullie een aantal recepten gezocht om zelf haarmaskers te maken, zodat je haar er weer gezonder uit ziet en beter aan voelt.

Haarmasker voor droog haar

Wat heb je nodig:
1 Overrijpe avocado als je kort haar hebt.
2 Overrijpe avocado's als je langer haar hebt.

Prak de avoado zodat er een soort papje van avocado ontstaat. Meng dit door je haar en wikkel er aluminium folie of plastic folie omheen. Laat het masker nu een half uurtje intrekken en spoel het daarna goed uit met shampoo en conditioner. Je haar zal er nu veel minder droog uit zien.


Haarmasker voor beschadigd haar

Wat heb je nodig:
2 Eetlepels kokosolie/boter
2 Eetlepels olijfolie

Meng de olijf olie en kokosolie door elkaar. Als je kokosboter hebt moet je het eerst even laten smelten tot het vloeibaar is. Masseer het mengsel in je haar en op je hoofdhuid. Wikkel er aluminium folie of plastic folie omheen en laat het een uurtje intrekken, zodat het diep in je haar is ingetrokken. Was het daarna met shampoo en conditioner. Je haar zal na dit masker veel gezonder en dikker aanvoelen.


Haarmasker voor krullend haar

Wat heb je nodig:
1 eetlepel honing
1 ei
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels argan olie

Klop het ei los en voeg alle andere benodigdheden er bij toe. Roer het goed door, zodat er een egaal masker ontstaat. Verdeel het masker in je haar en wikkel er aluminium folie of plastic folie omheen.
Laat het masker ongeveer een uurtje intrekken. Was het masker eruit met shampoo en conditioner. Je krullen zullen er weer gezond en glanzend uit zien.


Haarmasker voor geverfd haar

Wat heb je nodig:
1/4 Komkommer
1 Eetlepel olijfolie
1 Ei

Snijd de komkommer in kleine stukjes en blend dit in de blender. Voeg daar de ei en olijfolie aan toe en blend het nog even door elkaar. Als het een papje is geworden breng je het aan in je haar. Wikkel er aluminium folie of plastic folie omheen en laat het een halfuurtje intrekken. Spoel het nu goed uit met shampoo en conditioner. De geverfde kleur in je haar zal er veel mooier uit zien.


Zorg goed voor je haar! xx

3 opmerkingen :

  1. echt hele handige maskers, die voor beschadigd haar ga ik denk ik proberen! bedankt xx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. echt heel erg leuk! ik ga die voor krullend haar gebruiken!
    xoxo
    ps: kijk ook ff op m'n blog! en youtube account: beautylipss

    BeantwoordenVerwijderen